Leveranspolicy

När du har beställt något från Lillyolsson kan leveranstiden skilja sig från vad du är van vid. Våra produkter skickas direkt från våra leverantörer, vilket möjliggör stora besparingar i lagrings- och transportkostnader. Tack vare detta kan vi prissätta våra produkter mycket konkurrenskraftigt.

 

När beställningen har lagts behöver vi 1-3 arbetsdagar för att behandla den. På vardagar tar detta en arbetsdag, men om du beställer en fredag kväll eller under helgen kan det ta lite längre tid.

Den genomsnittliga leveranstiden är 7-14 arbetsdagar (mån-fre, exklusive helgdagar)

 

1+1 gratiserbjudanden

1+1 Gratiserbjudanden gäller när det tydligt står på produktsidan: Lägg 2 artiklar i din varukorg, rabatten beräknas automatiskt i kassan. Kunden ansvarar själv för att göra detta. Vi kan inte kontrollera varje beställning för fel. Om kunden inte gör detta själv är det dennes eget ansvar, om inte annat anges på produktsidan.

 

Fraktkostnader

Vi står för fraktkostnaderna för alla våra beställningar i sin helhet. Din beställning kommer därför att levereras helt GRATIS.

 

Beställning levererad

Lillyolsson ansvarar inte för stulna eller förlorade paket som har bekräftats levererade till den angivna adressen. Vid förfrågan bekräftar vi leveransen och tillhandahåller leveransdatum och spårningsinformation så att kunden själv kan utreda orsakerna till felet.

 

Avbryt beställningen

Om du har lagt en beställning och vill avbryta den måste du göra det inom 24 timmar efter beställningen. Efter 24 timmar är det inte längre möjligt att avbryta beställningen, eftersom alla beställningar skickas inom 24 timmar och din beställning är redan på väg. Efter att ha mottagit din beställning kan du alltid enkelt returnera den.

Frågor angående beställning eller leverans?

Har du ytterligare frågor? Kolla först på sidan Vanliga frågor. Om du inte hittar din fråga där, kontakta vår kundtjänst!

Lillyolsson

E-post: info@lillyolsson.com